شیطان چگونه به دست امام زمان علیه‏السلام کشته مى‏شود؟


جدیدترین شعرها و جملات+مطالب اعتماد به نفس و انواع فال؟!!!

سلام دوستان عزیز این وبلاگ به خاطر عزیزانی که دنبال چنین مسایلی هستند ساخته شده امیدوارم مطلب مورد نظر رو پیدا کنید نظ یادتون نره!!


 

ب) امکان کشته شدن شیطان: اگر منظور از سؤال این است که آیا امکان دارد شیطان کشته شود؛ در مقام جواب مى‏گوییم: چنانکه در قرآن به صراحت بیان شده، شیطان از جنس جنّ است.[2] جنیان نیز مانند انسان ولادت و مرگ دارند. از این رو کشته شدن شیطان غیر ممکن نیست.

ج) اشکال کشته شدن شیطان: ممکن است تصور شود، چون دنیا محل امتحان انسان است و شیطان در این امتحانات نقش مهمى دارد و با وسوسه‏هایش انسان را به سوى بدى‏ها تحریک مى‏کند؛ از این رو با مرگ شیطان دیگر امتحان کردن معنى ندارد؛ چرا که انسانها به دلیل اینکه انگیزه‏اى و دعوت کننده‏اى به کارهاى ناشایست ندارند، فقط کارهاى نیک انجام مى‏دهد.

ولى باید توجه داشت، هر چند شیطان با اغواگرى‏هایش انسانها را در دام مى‏انداخت و باعث مى‏شد که آدمیان راه تباهى را انتخاب کنند؛ امّا غیر از وسوسه‏هاى شیطان، که عامل خارجى است، در درون انسان نیز نفس اماره وجود دارد،[3] که آدمى را به سوى گناه و نافرمانى سوق مى‏دهد؛ بنابراین همچنان امکان امتحان فراهم است.

از سوى دیگر، هر چند دوران ظهور دوران درخشان عالم انسانیت است و شرک و کفر از روى کره زمین رخت بر مى‏بندد و مردم به راحتى مى‏توانند حرکت کمالى خویش را شروع کنند؛ ولى باید توجه داشت که مردمِ آن زمان نیز امتحان مى‏شوند؛ چرا که اینان نیز داخل در جرگه انسانهاى داراى انتخاب و اختیارند؛ البته شکل و چگونگى امتحان فرق مى‏کند.

به عنوان مثال، اگر به دانش‏آموز دوره راهنمایى گفته شود: در بعضى جلسات امتحان، کتابهایى نیز در اختیار افراد قرار مى‏گیرد، تعجب مى‏کند و نمى‏تواند چنین امرى را باور کند یا آن را دیگر امتحان نمى‏شمارد. ولى این مسئله براى یک دانشجو قابل درک و فهم است. بنابراین مى‏توان دو گونه امتحان در نظر گرفت، که هر کدام دقت، ظرافت و سختى مناسب با زمان و موقعیت خاص خود را دارد.

در روایات باب ظهور و ایام پس از آن، مى‏خوانیم هر کس هر مقدار احتیاج دارد، از جیب برادر دینى‏اش بر مى‏دارد؛ از گرفتن سود نهى مى‏شود؛ کمک به برادران دینى اهمیّت فراوانى پیدا مى‏کند و... طبیعى است که چگونگى عمل به این احکام، خود امتحان بزرگى است؛ اینکه افراد در برابر این دستورات چگونه از خود واکنش نشان مى‏دهند.

از این رو با وجود نفس اماره و شیوه متفاوت امتحان، با مرگ شیطان، راه براى امتحان انسانها بسته نمى‏شود.

آیا کشته شدن شیطان با آیه «قال انک من المنظرین الى یوم الوقت المعلوم» منافات ندارد؟

 

پاسخ: وقتى به تفاسیر و روایات ذیل آیه مراجعه کنیم، به روشنى جواب آن را خواهیم یافت.

مرحوم علامه طباطبایى(ره) در تفسیر کبیر المیزان، از تفسیر عیاشى نقل کرده است: وهب بن جمیع از امام صادق علیه‏السلام پرسید یوم معلوم چه روزى است؟ امام فرمود: آیا گمان مى‏کنى منظور قیامت است؟! لکن خداوند او را تا زمان قیام حضرت مهلت داده است و «وقت معلوم» همان زمان ظهور مى‏باشد.[4]

از آیه استفاده مى‏شود که درخواست شیطان دو قسمت داشت: «مهلت خواستن» و «امتداد مهلت تا قیامت». خداوند قسمت اول آن را پذیرفت و قسمت دوم را رد کرد. از این رو آیه نه تنها دلالت بر بقاى شیطان تا روز قیامت ندارد؛ بلکه بر خلاف آن دلالت دارد؛ و از این جهت منافاتى با روایت کشته شدن شیطان ندارد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در چهار شنبه 31 فروردين 1390برچسب:شیطان چگونه به دست امام زمان علیه‏السلام کشته مى‏شود؟ ,امام زمان,شیطان,جن,عجایب,ساعت 13:58 توسط مینو و صابر| |


Power By: LoxBlog.Com